För arrangörer

Arrangera en filmvisning

Vi stöttar dig som arrangerar filmvisningar för publik oavsett om det är vid ett tillfälle per år eller varje kväll i veckan.

Det kan vara biografer, filmfestivaler, bibliotek eller föreningar som vill utveckla eller starta upp sin filmvisningsverksamhet.

Hos oss kan du få tips och råd hur du arrangerar en filmvisning; allt från filmförslag, vilka rättigheter och teknik du behöver, till marknadsföring och mycket annat som krävs för ett lyckat arrangemang.

Och är du en erfaren visningsarrangör kan vi hjälpa dig att utveckla din verksamhet genom att söka aktuella stöd eller tipsa om olika utbildningar.

Kontakta oss gärna och berätta vad du vill göra så får vi igång en dialog. 

En filmvisning kan arrangeras på många sätt - rätt upp och ner i en biosalong eller med något litet extra. Det är oftast det där lilla extra som kan ge publiken en helt unik filmupplevelse. Ett enkelt sätt att kunna erbjuda det är att samarbeta med andra. 

Några förslag på hur du kan göra filmvisningen speciell:

Filmfika
Bjud på fika efter visningen så att publiken kan dröja sig kvar och prata och dela sin upplevelse av filmen.

Filmsamtal
Håll en frågestund och prata om upplevelsen av filmen tillsammans.

Filmbesök
Bjud in filmens regissör eller någon av skådespelarna som får dela med sig av tankar, anekdoter med mera kring filmskapandet.

Lokal koppling
Kanske har filmen ett tema som ni kan uppmärksamma på fler sätt t ex kanske finns det någon lokal expert på temat som ni kan bjuda in för att prata om det, eller kanske finns det någon lokal förening/producent som kan visa upp sin verksamhet/produkt i foajén innan eller efter visningen. 

Tänk också på vilka möjligheter det finns i er närhet eller lokal. Mat, musik, föreläsning eller quiz är andra bra aktiviteter som lätt kan kombineras med filmvisning.

Kontakta gärna

Bild på Karin Westin

Karin Westin

Filmkonsulent visning / Marknadsförare Filmfest Sundsvall

Telefon: 060-658 54 56 Skicka e-post till: Karin Westin