Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Succé för vår satsning på film i kulturskolan!

Ett led i vår strategi för unga-talang-fortbildning är att främja barn och ungas möjligheter att ägna sig åt filmskapande på fritiden. Då vi identifierat länets kulturskolor som en viktig aktör på området har vi kraftsamlat för att stötta dem i arbetet med att erbjuda film i kursutbudet. 

På ett halvår har Västernorrland gått från en till fyra kulturskolor som kan erbjuda film i kursutbudet. Och fler är på gång!

”Vårt sätt att samverka med kulturskolorna har gett eko runt om i Filmsverige. Såväl Filminstitutet som andra regioners kommuner visar intresse för vårt arbetssätt”, säger Kristoffer Berglund, filmkonsulent barn och unga.
 
Det gör skillnad för många barn och unga som nu kan ägna sig åt sitt intresse på fritiden. Det gör också långsiktig skillnad för filmproduktionen, filmkunnigheten och demokratin i länet.

tisdag 27 december 2016

comments powered by Disqus