Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Noomaraton 2020

I helgen avgjordes årets upplaga av filmtävlingen Noomaraton. Totalt 8 lag i Västernorrland (202 lag i hela Sverige) gav sig ut lördagmorgon för att skapa sitt tävlingsbidrag. 

Årets tema: Nutid/ Ny tid
Tre platser: I ett mötesrum, trädgård, i ett skåp
Tre föremål: Toalettpapper, mynt, visp

I år medverkade för första gången ett lag med representanter ifrån Film Västernorrland (dock var inte den filmen med i tävlan). 
Den filmen ser du här

Vinnare Noomaraton 2020:

”Korona-Karin” av Isabelle Bodin och Kristoffer Nordell
En film med ett samhällsaktuellt tema, där fixeringen och rädslan hos en stor del av befolkningen skildras på ett humoristiskt och satiriskt sätt. Det är inte så vanligt att använda det mokumentära berättandet i en kortfilm, men här används den skakiga kameran och dokumentära estetiken på ett mycket intelligent sätt.  

”Ekvationen” av Jan Dufva, Camilla Westman, Maggis Frisk och Roswitha Nordieng
En film med ett dagsaktuellt tema som visar på svårigheterna för många att hantera livspusslet. En välproducerad film som på ett mycket smart sätt använder små symboler för att förmedla karaktärernas känslor med publiken. Och som tvingar publiken att reflektera över det moderna livet.  
Filmen ser du här

Hedersomnämnade:

”Äggens tid” av Henric Wallmark, Klara Ljung, Love Nilsson, Caroline Wallmark
Äggens tid är ett bevis på hur man med animerad film kan berätta kraftfulla historia med stor sarkasm och ironi. Att göra en animerad film är alltid krävande. Men att göra en så kreativ och tekniskt välgjord film på en dag förtjänar ett hedersomnämnande.
Filmen ser du här

 

tisdag 8 september 2020

comments powered by Disqus