Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Manusworkshop med Sofia Norlin

I måndags bjöd Film Västernorrland in regissören och manusförfattaren Sofia Norlin, ursprungligen från Njurunda, för att hålla en manusworkshop med eleverna på Härnösands folkhögskolas filmlinje.

Eleverna hade förberett varsitt manus av en scen som gruppen läste och diskuterade kring. Sedan provade de att spela upp och regissera en scen tillsammans.

– Jag hoppas att dagens manus- och regiövning har givit eleverna en större inblick i vad regi är och hur man kan jobba med sitt manusskrivande. Att får dem att ifrågasätta sitt manus för att komma vidare till nästa nivå, säger Sofia Norlin.

Camilla Liljestrand, en av eleverna från filmlinjen på Härnösands folkhögskola, om dagens workshop:

– Sofia var helt underbar och jordnära att få jobba med. Hon hjälpte verkligen till att klargöra vad som står på spel och att utveckla våra karaktärer. Det var kul att jobba praktiskt med regi, då vi fick metoder att hjälpa skådespelarna att komma in i karaktären och det sinnestillstånd vi ville få fram i scenen. Jag fick även med några tankar att jobba vidare med i mitt manus.

Adnan Kapidzic om workshopen:

– Det är intressant att få höra och se hur andra arbetar, att det finns många olika metoder att arbeta med regi på, sedan var det bra träning att praktiskt få prova på att regissera i grupp. Sofia är mycket duktig på manusskrivandet och jag fick hjälp att komma igång med att tänka lite annorlunda än jag tidigare gjort när jag skrivit manus.

onsdag 29 mars 2017

comments powered by Disqus