Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans LogoTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Kultur för integration

Film Västernorrland har fått stöd från Landstinget Västernorrland för att genomföra två olika projekt med ett gemensamt syfte att integrera människor med hjälp av konstnärliga processer.

Film på asylboende

Under 2017 kommer Film Västernorrland att genomföra workshoppar i filmskapande på asylboenden i tre kommuner i länet. De omfattar manusskrivande, inspelning, redigering och visning av den färdiga filmen. Film på asylboende ska erbjuda en meningsfull sysselsättning för de boende. Syftet är också att hitta personer som tidigare har erfarenhet av film och sätta dem i kontakt med andra filmverksamma i länet.

Vi kallar oss skådisar!

I samarbete med fritidsgårdar, kulturskolor och teaterföreningar kommer så kallade acting classes genomföras i tre olika kommuner i länet. Varje tillfälle leds av en extern gäst. Projektet riktar sig till unga mellan 13-25 år med särskild fokus på att nå nyanlända ungdomar. Det ska skapa samarbeten, bygga självkänsla och självförtroende, skapa interkulturella möten, samt verka för att stärka länets attraktionskraft hos unga kulturintresserade. Projektet är ett samarbete med Teater Västernorrland.

Logotyp_bred

torsdag 22 december 2016

comments powered by Disqus