Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Kultfilm – höstsäsong

På söndagar kl 14.00 visas dokumentärer eller spelfilmer på Kulturmagasinet. Kultfilms filmklubb är äntligen tillbaka. Här kan ni läsa mer om höstens program.

Optimisterna – 6 september

98-åriga Goro är volleybollagets drottning. Med sin viljestyrka, sin livslust och sina lila Converse är hon en inkarnation av lagets filosofi. Vi följer Goro och resten av laget på och utanför volleybollplanen – från det ögonblick de väljer att möta de svenska Krutgubbarna, genom matchförberedelserna som rör allt från intensiva träningspass till teambuilding-virkning.

Citizen Kane – 13 september

Året är 1940 och tidningsmagnaten Charles Foster Kane dör i sin säng på sin enorma men halvfärdiga egendom Xanadu. Han sista ord är det kryptiska ”Rosebud” och en hugad journalist vid namn Thompson beslutar att ta reda på vad detta ”Rosebud” betyder. Thompson söker upp Kanes gamla vänner och ovänner och får på så vis Kanes hela liv berättat för sig. 

Brunnen – 20 september

Brunnen är en film om Orson Welles i form av ett slags road-movie genom Spanien. Det är inte en biografisk film om hans karriär inom film och teater, utan en film om en mindre känd sida av Welles. Det handlar om hans förhållande till Spanien, ett land han ständigt hittade anledningar att återkomma till.

Tango, gräl och ledbesvär – 27 september

Kerstin och Hans ger sig ut på äventyr, även om de inte alltid är överens så övervinner kärleken allt. Till och med kriser som framkallas av att läsa sig argentinsk tango som omväxling till Kiruna-varianten.

Alla är äldre än jag – 4 oktober

Filmen blandar scener ur Bo Widerbergs filmer, det filmade materialet av Arvid, Martins farfar, arkivfilmer, familjefilmer och nyfilmade scener. En nära och poetisk skildring där Martin utforskar sin egen relation till sin pappa och farfar men även sig själv som far. 

Amour – 25 oktober

Georges och Anne är ett par i åttioårsåldern. En dag drabbas Anne av en stroke. Hela tillvaron vänds upp och ner och det starka kärleksbandet mellan Georges och Anne sätts på sitt yttersta prov.

Allt rör sig om Edith – 1 november

Jacob och Edit Klatzkow är 98 och 94 år gamla. De blev kära på 30-talet i Danmark och har levt ihop i 70 år. Deras tid närmar sig ett slut och filmen berättar om de sista månader paret har tillsammans.

Mitt namn var Sabina Seiprein – 8 november

Filmen kastar nytt ljus över en tidigare okänd kvinnogestalt. Hon var fotnot hos Sigmund Freud, ett fall och en övergiven kärlek hos Carl Gustav Jung. I dag, postumt, är hon en självstädig gestalt i Europas kulturhistoria.

Alzheimers vals – 22 november

En dokumentärfilm om och med Bo Lycke och hans fiende alzheimer.

fredag 4 september 2015

comments powered by Disqus