Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans LogoTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Kjell Lönnå – ett liv i körsång

Den 29/12 kl 18:30 är det premiär för Jörgen Bodesands dokumentär om Kjell Lönnå på SVT1 och SVT Play. Filmen kommer även att visas under Kulturfestivalen den 25/1 kl 19:00 på Sveateatern, Sundsvall. 

Han har precis passerat 80 år men har inte tappat takten. Körledaren och tidigare TV-profilen Kjell Lönnå leder fortfarande tre körer som övar varje vecka och åker på regelbundna turnéer. I dokumentären får vi en inblick i hans minutiösa planering; rutmönster för hur alla sångare ska placeras, turnéernas minutscheman och programbladens formgivning. Kjell brukar även framhålla att en kör är ett instrument, inte en musiksort, vilket tydligt märks i hans körers varierande repertoar. Vi får också träffa människor som funnits och finns i hans närhet; Helen Sjöholm, Gabriel Forss, Lasse Åberg, frun Ulrika och barnen Karin och Kristofer.

tisdag 27 december 2016

comments powered by Disqus