Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Ingrid Bergman-priset 2019

Ingrid Bergman-priset instiftades år 2016, då Film Västernorrland firade 20 år, för att hedra Ingrid Bergman som lade grunden till verksamheten som finns idag. Priset delas ut till personer som på olika sätt främjar filmkulturen i Västernorrland.

Årets mottagare av Ingrid Bergman-priset är Bengt Wallin med motiveringen:

Bengt Wallin har jobbat oförtröttligt med film i nära 40 år, ett arbete som tagit honom jorden runt. Han är, och har varit, ovärderlig för filmkulturen i Västernorrland genom sin yrkesskicklighet, passion och erfarenhet – men också, minst lika viktigt – genom sin prestigelöshet.

Många är de som du lotsat in i den här branschen och som delta med dig av dina kunskaper till. Den värme du utstrålar skapar en miljö där det är lätta att lära sig och där det är lätt att växa.

Vi önskar Bengt och alla filmarbetare en trevlig sommar!

torsdag 20 juni 2019

comments powered by Disqus