Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans LogoTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Inbjudan till filmvisning

Film i Västernorrland bjuder in till ”Filmlördag” en filmvisning av ny film från länet.

Lördag den 15 november kl 14.00 på Filmstaden, Sundsvall. Sex olika filmer (kortfilmer och dokumentärer) visas och det är fri entré.

 Close av Jon Lindroth, Johan Lehman

I ett gammalt, öde hus vandrar en flicka omkring. Hon upptäcker en eldslåga som flammar upp. Flickan närmar sig elden och elden närmar sig flickan som om den hade en egen vilja. Det hela utvecklas till en kamp om vem som har övertaget.

Pappersvärld av Jöns Mellgren

Göran och Stefan brukade fantisera om krig och rita planer i en hemlig anteckningsbok. Efter att de blev osams gömde Göran boken. Som vuxen återvänder han och gräver bokstavligen upp boken ur jorden. Mycket har förändrats sen de var pojkar…

Bita ihop av Sophia Josephson, Emma Thorsander

Astrid är 12 år och tränar backhoppning tillsammans med några andra tjejer i samma ålder. Hoppbacken är isig, det är kallt och en dag inträffar det som alla är rädda för. En tjej i laget faller i landningen, Astrid står ensam vid liften och ser sin vän åka iväg i ambulansen. En kamp av motstrida känslor förs och får tillslut upp Astrid på avsatsen igen. Filmen ”Bita ihop” handlar om strävan och om att utsätta sig för situationer man egentligen inte vill.

Utsikten från mitt fönster av Solveig Nordlund

En ensam isolerad kvinnas sista försök att bo kvar hemma i huset på landet med den fantastiska utsikten. Hon börjar med att försöka efterbilda den. Hon ger upp inför naturens absoluta överlägsenhet. Hennes liv blir mer och mer reducerat och kontrasten till utsiktens storslagenhet blir tydligare och tydligare.

Sekundanten av Måns Berthas, Daniel Burman 

En kall vinterkväll i Norrlands inland. En liten stuga invid skogen. Någon knackar på det gamla parets ytterdörr. En man från det förflutna har återvänt och bortglömda känslor väcks liv. En uppgörelse på liv och död är oundviklig.

Pimplare från Syrien av Gunnar Hall Jensen

Per Asp bor i Junsele, en liten tätort i Sollefteå kommun med en befolkning på 895 människor. Den lilla byn har tagit emot 25 flyktingar från Syrien, och nu har Per fått en idé. Han tycker att flyktingarna har för lite att göra och har bestämt sig för att göra något åt det. Han vill ge dem en kurs i pimpelfiske.

 Total visningstid ca 90 min

 

fredag 14 november 2014

comments powered by Disqus