Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans LogoTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Filmworkshops

Under terminerna besöker Film i Västernorrland nästan en skola varje dag runt om i länet för att genomföra filmworkshops.

Skriva manus på svensklektionen, rita bildmanus på bilden, snickra och sy rekvisita i slöjden eller träna stunttrick på gymnastiken. När en skola jobbar med filmworkshops funkar alla ämnen för
att nå måluppfyllelse. Workshoparna genomförs för elever från förskoleklass till och med högstadiet.

– Målet är att både elever och lärare får verktyg och kunskap att kunna fortsätta göra film efter att de jobbat med professionella filmare, säger Anders Justin.

En av dem som jobbar ute i skolorna är filmaren Måns Berthas.
– Eleverna får en förståelse för att det går att manipulera med bilder. Exempelvis lär sig eleverna att sätta ihop flera bilder till en sekvens i redigeringen där de olika klippen inte ens varit tagna samma dag. På det sättet förstår de hur det går att styra tittaren i en riktning, säger Måns Berthas.

fredag 28 november 2014

comments powered by Disqus