Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans LogoTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Filmriket kommer till Västernorrland

Torsdagen 25 februari besöker Filmriket ungdomsgårdarna i Matfors och Timrå.  Information och inspiration om hur ungdomar kan få hjälp att starta filmklubbar via Filmriket.

Filmriket är ett arvsfondsprojekt som startade 2014 och som är ett samarbete mellan Reaktor Sydost, Film i Jönköping, Filmpool Nord och studieförbundet Bilda Sydöst.

Projektet går ut på att starta filmklubbar, där unga mellan 12-19 år träffas för att se, prata och göra film. Filmklubbarna ses efter skoltid, ofta på en fritidsgård, en biograf eller ett bibliotek. Tanken är att ungdomarna själva ska vara drivande och arrangera, men oftast behöver de hjälp med att komma igång, och då finns Filmriket där.

Vill du starta en filmklubb på din fritidsgård? Torsdag den 25/2 kan du komma och träffa representanter från Filmriket:

– 17.00 Matfors fritidsgård
Presentation och kortfilm.

– 19.00 Pangea Allaktivitetshus i Timrå
Presentation och kortfilm.

Mer information finns på www.filmriket.nu

Kontaktpersoner:

Kicki Rydemalm kicki@reaktorsydost.se 0733 47 79 12

Martin Klevegård martin.klevegard@bilda.nu 0768 64 80 88

Anette Färdig anette@reaktorsydost.se 073 500 05 40

onsdag 24 februari 2016

comments powered by Disqus