Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Film Västernorrland söker Filmkoordinator

Film Västernorrland är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Landstinget Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring till människors själar. För en bättre värld.

Nu söker vi en Filmkoordinator, 50-100%, till EU-projektet Etablering filmfond och stärkt filmnäring i Västernorrland

Om projektet Etablering filmfond och stärkt filmnäring i Västernorrland

Etablering filmfond och stärkt filmnäring i Västernorrland är ett treårigt EU-projekt som syftar till att skapa en långsiktig och hållbar infrastruktur för film- och medieproduktion i Västernorrland. Projektet ska stärka konkurrenskraften hos film- och medieföretag, stärka och marknadsföra Västernorrland som filmregion och stimulera till och locka fler filmproduktioner till länet, såväl nationella som internationella. Detta sker genom 1) Etablering av filmfond + samproduktionsinsatser, 2) Kompetensutveckling, 3) Utveckling av nätverk och kluster, 4) Marknadsföring och service. Projektet som pågår till och med 2019-06-30 får stöd från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Landstinget Västernorrland och Sundsvalls kommun.

Om Film Västernorrland

Film Västernorrland är ett regionalt resurscentrum för film som arbetar med fyra huvudområden:

  • Filmpedagogiskt arbete med barn och unga
  • Visning och spridning av regionalt producerad film och annan värdefull film
  • Utveckling av unga filmintresserade och talanger.
  • Filmproduktion

Verksamheten består av en filmchef, två filmkonsulenter, en filmpedagog och en tekniker/redigerare, samt just nu även två projektanställda filmkoordinatorer.

Arbetsuppgifter

Hela eller delar av nedanstående arbetsuppgifter kommer att ingå i ditt uppdrag.(Arbetsuppgifterna kan till viss del anpassas efter din erfarenhet och kompetens.)

Att ansvara för kompetensutvecklingsinsatser och affärsutveckling för filmföretag och filmverksamma i regionen. Detta innebär att organisera kurser, workshops, handledning, mentorskap etc. Arbetet omfattar löpande behovsinventering samt att formulera en utvecklingsplan för deltagande företag.

Att utveckla nätverk och kluster för film- och medieföretag i regionen. Arbetet omfattar att organisera kontinuerliga nätverksträffar samt att bygga upp nya nätverk och kluster.

Att marknadsföra regionen som inspelningsplats och ge service till produktionsbolag som vill förlägga filminspelningar i regionen. Arbetet omfattar att etablera kontakter med den nationella och internationella filmbranschen. Arbetet omfattar att kartlägga och marknadsföra inspelningsmiljöer i regionen samt att ansvara för att ta fram relevant marknadsföringsmaterial

Att arbeta med etablering av en filmfond i länet genom lobbyarbete gentemot politiker. Arbetet omfattar att ta fram underlag, formulera skrivelser och göra presentationer för politiker och tjänstemän i regionen.

Att vid behov arbeta med uppgifter inom Film Västernorrlands ordinarie verksamhet.

Kvalifikationer

Du är en god organisatör och projektledare

Du är driven och kan arbeta självständigt

Du är resultatinriktad

Du är flexibel, duktig på att lyssna och har lätt för att samarbeta med andra

Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift

B körkort är önskvärt
Tidsbegränsad anställning
Anställningstid: 2018-03-01 – 2019-06-30

Tjänstgöringsgrad 50-100 % efter överenskommelse

Placeringsort är Sundsvall

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Filmchef Marie Nilsson
Tel: 060-658 54 18
marie.nilsson@filmvasternorrland.se

Filmkonsulent Anders Justin
Tel. 060-658 54 54
anders.justin@filmvasternorrland.se

Ansökan i form av din meritförteckning och ett personligt brev skickar du till jobb@scenkonstvasternorrland.se

Din ansökan vill vi ha senast den 18 februari 2018.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via e-post och märk ansökan med referensnummer: 3004

torsdag 25 januari 2018

comments powered by Disqus