Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans LogoTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Film i skolandagen

Måndag den 26 oktober är det dags för Film i skolandagen på Filmstaden, Sundsvall. Årets tema är ”Normer och identitet”.

Katarina Lindblad Gidlund, docent i kritiska studier av digital teknik och samhällsförändring, Mittuniversitetet, inleder dagen med att prata om sin forskning kring att kritiskt granska offentliga e-tjänster. 

Eva Westergren, frilansande filmpedagog, skribent och föreläsare pratar kring hur du som pedagog kan nå det fördjupade filmsamtalet och beröra områden som bl. a. attityder, identitet, förtyck, motstånd och att skilja på fantasi och verklighet.

Jessica Karlsson, filmpedagog och dokumentärfilmare och Annika Karlsson, filmpedagog och projektledare, Fanzingo, föreläser kring kön, genus och identitet. 

Under dagen ordnas även en valbar filmvisning:

Girlhood
Marieme bor i en parisisk förort. Hon måste ta hand om sina småsyskon, hjälpa mamma på jobbet och hon kontrolleras av sin storebror. I skolan ligger hon efter. När hon träffar Lady, Adiatou och Fily föds tanken på frigörelse. Hon skaffar sig en ny stil, byter namn och hoppar av plugget för att bli en i gänget.

T.S Spivets fantastiska resa
En dag får T.S. Spivet ett oväntat samtal från Smithsons museum i Washington DC som meddelar att han vunnit det åtråvärda Baird-priset för hans senaste uppfinning ”den eviga rörelsemaskinen” och att han härmed bjuds in till en gala i hans ära, där han också förväntas hålla tal. Utan att berätta för någon ger han sig nu ut på en resa genom USA för att ta emot sitt pris.

Film i skolandagen är gratis. 

Anmäla dig via: www.medienavet.se/filmiskolan

Begränsat antal platser.

 

 

tisdag 22 september 2015

comments powered by Disqus