Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

STORY Filmfestival 2020

2020 års STORY blev en digital filmfestival.
Under helgen 19-20 september korades Västernorrlands bästa kortfilmer av unga filmskapare och här presenterar vi vinnarna. 

Vinnare av Story Lättvikt (upp till 15 år)

”Lilla Humlan” 
av Sollefteå Kulturskola

Juryns motivering: 
För att med lekfullhet och fantasi ha skapat en riktigt rolig film, där special- effekterna tillför action och dramatik, och för att teamet lyckats få ihop en berättelse som håller. Har juryn i år valt att premiera en film som hädanefter gör att Sollefteå nu har sin egen Kill Bill, sin egen Karate Kid. Vi bugar oss djupt, likt filmens Sensei, och önskar fortsatt lycka till med filmskapandet!

Vinnare av Story Mellanvikt (16-19 år)

”Vad vill du?”
av Alice Lindqvist, Alice Svedin, August Bogstag, Beatrice Lindström, Elis Jansson, Estrid Walker, Evelina Boork, Zack Häggqvist, Zuzanna Kaluzna

Juryns motivering: 
Vi fängslas av det tydliga filmiska berättandet.
Med ett följsamt narrativ, närvarande spel med thrillertoner lyckas denna film med att fånga hela juryn på Story 2020.

Vinnare av Story Tungvikt (20-26 år)

”Dåligt Klimat” 
av Niklas Jonasson

Juryns motivering: 
En tydligt gestaltad tematik både i viljan att skapa en bättre värld och i proble- matiserandet och bemötandet hos omgivningen. Filmen visar ambition och är tekniskt väl genomförd, med ett angeläget manus och en genomgående obekväm atmosfär.

Vinnare av Publikens Pris 2020

”Falsk Vänskap”
av Albin Samuelsson, Ella Esselström, Rebecka Nilsson, Noa Speck Elroy

 

 

Vi ses 2021!

comments powered by Disqus

Omdömena granskas innan de publiceras. Vi förbehåller oss rätten att refusera omdömen som innehåller rasism, personangrepp, ryktesspridning, svordomar, könsord, brottsuppmaningar eller annat som vi anser som olämpligt.