Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans LogoTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Skolbio

Skolbio innebär att barn och ungdomar ser film på den lokala biografen under skoltid. 

Film- och mediekunskap spelar en allt större roll i skolan. Att se film på skoltid är ett sätt att låta elever möta biografen och filmen som konstart och medium.

Barn och unga är stora konsumenter av rörlig bild och därför är det viktigt att skolan tar upp film i undervisningen, diskuterar mediets språk och innehåll samt resonerar kring vår gemensamma relation till den. 

Skolbion skapar en utmärkt möjlighet för lärare och elever att kritiskt granska och reflektera över film och rörlig bild. Film kan som inget annat media levandegöra det förflutna, spegla vår samtid och skapa identifikation med människor i andra länder, kulturer och livssituationer.

En gemensam filmupplevelse är också en bra utgångspunkt för samtal kring livsfrågor, etik och moral.

comments powered by Disqus

Omdömena granskas innan de publiceras. Vi förbehåller oss rätten att refusera omdömen som innehåller rasism, personangrepp, ryktesspridning, svordomar, könsord, brottsuppmaningar eller annat som vi anser som olämpligt.