Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube
OBS ! Detta är ett arkiverat evenemang.

Skolbio

Se film tillsammans med klassen på din lokala biograf under skoltid!

Film- och mediekunskap spelar en allt större roll i skolan. Att se film på skoltid är ett sätt att låta elever möta biografen och filmen som konstart och medium, och få en gemensam referenspunkt att diskutera kring. En gemensam filmupplevelse är en bra utgångspunkt för samtal kring livsfrågor, etik och moral. 

Barn och unga är stora konsumenter av rörlig bild och därför är det viktigt att skolan tar upp film i undervisningen. Skolbion skapar en utmärkt möjlighet för lärare och elever att kritiskt granska och reflektera över film och rörlig bild. Film kan som inget annat media levandegöra det förflutna, spegla vår samtid och skapa identifikation med människor i andra länder, kulturer och livssituationer.

Varje kommun ansvarar för skolbio för sina elever, och sätter program för varje termin. Vi förmedlar gärna kontakt till ansvarig person i din kommun.