Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube
OBS ! Detta är ett arkiverat evenemang.

Noomaraton

Samla ihop dina vänner och var med i Sveriges roligaste filmtävling.

Noomaraton sker den första helgen i september varje år och pågår samtidigt över hela landet. 

Tävlingen är öppen för alla oavsett ålder och profession, och går ut på att göra en film under 24 timmar på ett givet tema. Dessutom ska tre platser och tre föremål som har betydelse för berättelsen finnas med i filmen.

Start
På lördag den 5 september 2020 klockan 09:00 går startskottet. Då får alla lag som anmält sig ett SMS och mail med ett tema, tre platser och tre föremål som måste finnas med i den 5 minuter långa filmen. Förutsättningarna är hemliga fram till starten för att ge alla deltagande lag samma utgångsläge för filmskapande. Laget har sedan 24 timmar på sig att spela in och eventuellt redigera filmen. 

Utrustning
Filmen får skapas med valfri teknik och alla genre är välkomna (spelfilm, animation, dokumentär). 

Mål
Senast söndag den 6 september klockan 09:00 ska filmen vara inlämnad. Detta görs genom att ladda upp filmen på Youtube eller Vimeo och sedan skicka länken till: erika.moll@filmvasternorrland.se Tänk på att uppladdning kan ta tid och länkar som kommer in efter klockan 09:00 inte godkänns. Alla filnamn måste innehålla lagets namn. 

Visning 
Söndag den 6 september klockan 14:00 kommer alla tävlande bidrag att visas på Film Västernorrland, Norra Järnvägsgatan 10.

Prisutdelning
Lördag den 12 september under Story Filmfestival i Sundsvall koras vinnarna. De två vinnarlagen (max 4 personer per lag) får resa, boende i samband med riksfinalen där de två vinnarlagen representerar Västernorrland. 

Riksfinal
Lördag den 3 oktober är det riksfinal på Filmhuset i Stockholm. Finalisterna består av två filmer från varje deltagande region. En riksjury utser en nationell vinnarfilm. 

Regler
Varje lag består av max fyra personer. Lagmedlemmar är de som är inblandade i produktionen, skådespelare och statister behöver inte räknas in i laget. Filmen får vara högst fem minuter lång, inklusive för- och eftertexter. Filmen får inte innehålla skyddad musik eller annat upphovsrättsligt skyddat material. Läs mer om reglerna på Noomaratons hemsida

Jury
En juryn bedömer de tävlande filmerna utifrån följande kriterier: berättelsens förmåga att gripa sin publik, hur väl filmen speglar förutsättningarna samt filmiskt hantverk. Teknisk kvalitet ska inte i någon högre grad styra. Något som är viktigt att tänka på och som är centralt vid juryns bedömning är att förutsättningarna (tema, platser och föremål) fyller en funktion för handlingen och visualiseras.

Alla datum

 • Noomaraton

  Lördag 1 september kl 14:00

  Film Västernorrland, Norra Järnvägsgatan 10, Sundsvall

  FILMVISNING

 • Noomaraton

  Fredag 14 september kl 12:00

  Story Filmfestival, Konsertteatern, Sundsvall

  PRISUTDELNING

 • Noomaraton

  Lördag 31 augusti kl 09:00

Alla datum

 • Noomaraton

  Lördag 1 september kl 14:00

  Film Västernorrland, Norra Järnvägsgatan 10, Sundsvall

  FILMVISNING

 • Noomaraton

  Fredag 14 september kl 12:00

  Story Filmfestival, Konsertteatern, Sundsvall

  PRISUTDELNING

 • Noomaraton

  Lördag 31 augusti kl 09:00
comments powered by Disqus

Omdömena granskas innan de publiceras. Vi förbehåller oss rätten att refusera omdömen som innehåller rasism, personangrepp, ryktesspridning, svordomar, könsord, brottsuppmaningar eller annat som vi anser som olämpligt.