Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Kurs i filmklipp

Filmklipp är kursen för dig som vill sätta dig in i filmklippningens grunder och dramaturgi.

Du kommer att få träna på att hantera Premiere Pro genom olika klippövningar, men också få en inblick i manusarbete, inspelning och processen till färdig film.  

En gång i veckan ses vi i grupp och det krävs att deltagarna kan ta eget ansvar för arbetsuppgifter och sin egna utveckling mellan mötena. 

Kursen leds av Måns Berthas. Måns är filmregissör som är uppvuxen i Sundsvall och arbetar med både fiktiva och dokumentära projekt. Flera av hans kortfilmer har nått stor framgång på filmfestivaler runt om i världen.

Kursen i filmklipp är en förgrening av vårt talangprogram SCHVUNG och kommer gå parallellt med denna. Målet är att deltagarna i de olika spåren ska kunna samarbeta för att förverkliga de olika filmprojekten.

Kurserna hålls på Ung Film i Sundsvall i samarbete med Film Västernorrland. 

Vem kan söka?
Du ska vara 16-26 år. Kursen hålls i Sundsvall men är öppen för deltagare från hela länet. Att delta är gratis.

Sista ansökningsdag 20 oktober 

Till ansökan

comments powered by Disqus

Omdömena granskas innan de publiceras. Vi förbehåller oss rätten att refusera omdömen som innehåller rasism, personangrepp, ryktesspridning, svordomar, könsord, brottsuppmaningar eller annat som vi anser som olämpligt.