Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Film i skolan-dagen 2021

Läroplanen i fokus

Den 1 november bjuder Film Västernorrland och Sundsvalls kommun in till den årliga Film i skolan-dagen, med filmpedagogiska tips och inspiration.

Det är mycket som ska in i undervisningen och många mål att bocka av, och att jobba med ytterligare innehåll kan kännas övermäktigt. Filmen nämns här och var i läroplanen – både i sin estetiska, digitala, demokratiska, informativa och kritiska roll – och kan användas på så många sätt i undervisningen, när det kommer till redovisningsformer, sätt att närma sig ett ämne, göra sin röst hörd med mera. Den här dagen vill vi lyfta filmen som ett hjälpmedel, en rättighet och ett uttryckssätt, så att den hittar sin självklara plats i klassrummet.

Vi hoppas kunna ses fysiskt på Bio Drakstaden i Sundsvall, med mingel och viktigt utbyte med kollegor från hela länet, men har ett digitalt alternativ som plan B. Uppdateringar och information om exakt programinnehåll kommer efter sommaren, men redan nu kan du anmäla dig. Medverkan är kostnadsfri, men anmälan krävs.

Till anmälan

Anmäl dig senast den 28 oktober.

 

Aktuella speldatum

  • Film i skolan-dagen 2021

    Måndag 1 november kl 09:00

    Bio Drakstaden, Sundsvall

Aktuella speldatum

  • Film i skolan-dagen 2021

    Måndag 1 november kl 09:00

    Bio Drakstaden, Sundsvall

comments powered by Disqus

Omdömena granskas innan de publiceras. Vi förbehåller oss rätten att refusera omdömen som innehåller rasism, personangrepp, ryktesspridning, svordomar, könsord, brottsuppmaningar eller annat som vi anser som olämpligt.