Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Att följa sin dröm

Göran Lindström har vikt sitt liv för att rädda omhändertagna geparder och ge dem ett bra liv. Han pensionerade sig från bilmekanikerlivet i Västernorrland, monterade ner sin verkstadsutrustning och skeppade allt till Namibia för att arbeta med Laurie Marker, en världsledande gepardexpert. 

Med sin praktiska erfarenhet tränar nu Göran Lindström personal på de gepardfarmer som finns i Namibia. För närvarande jobbar han på den tredje gepardfarmen i landet, Bagatelle Kalahari Game Ranch. Det handlar om en omfattande kärlek till katterna och träning som övergivna geparder behöver för att om möjligt kunna klara av ett liv i det fira igen. 

– Det första Laurie Marker på Cheetah Conservation Fund, CCF, säger när jag möter henne i Otjiwarongo i Namibia är att Görans stora donation betytt väldigt mycket för farmens fortsatta utveckling, säger Dag Jonzon, producenten och vetenskapsjournalisten som följt Göran Lindström i hans arbete i Namibia.

Gepardmannen kan du se på SVTPlay
En film av Dag Jonzon, Björn Tjärnberg och Linn Marnfeldt i samproduktion med Film Västernorrland.

 

onsdag 16 januari 2019

comments powered by Disqus