Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans LogoTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

6/1 till Berlin

Sebastian Folckers kortfilm 6/1, är antagen till REC Filmfestival i Berlin.

REC är en Ungdomsfilmfestival i Berlin, för ungdomar 16 – 27 år som går av stapeln 30 september – 3 oktober. Vi får tag i en trött Sebastian som är på Island för att spela in en dokumentärfilm, och som har kajkat runt på ön i 15 timmar i bil dagen innan.

— Jag hade ingen aning om att 6/1 var anmäld till REC i Berlin, det måste vara Novemberfestivalen som skickat den, säger Sebastian.

Novemberfestivalen är landets största filmtävling för unga filmare, som går av stapeln varje november i Trollhättan. Ifjol var Sebastian med och tävlade och blev då uttagen till att medverka i en festival i Tromsö bland annat.

— 6/1 fick ett jättegott mottagande på Novemberfestivalen i fjol, och att de sedan skickat den vidare är jätteroligt – nu är det bara att hålla tummarna för att det går bra i Berlin, säger Sebastian.

Vad är det för film du spelar in på Island?

— Det är en dokumentär om flyktingpolitiken här på Island, om engagemang, mer vill jag inte säga i dagsläget, avslutar Sebastian Folcker.

måndag 21 september 2015

comments powered by Disqus