Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans LogoTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Film i skolan-dagen

Måndag den 29 oktober bjuder Film Västernorrland och Sundsvalls kommun in till Film i skolan-dagen i Sundsvall!

En inspirerande dag med föreläsningar och filmvisningar på temat ”Normkritik – Stereotyper och representation i film”. 

Vi har flera spännande föreläsare på gång och redan nu kan vi avslöja två som gästar oss under dagen;

Ellen Tejle –
Initiativtagare och talesperson för A-märkt, en konsumentupplysande märkning i syfte att synliggöra kvinnors representation i film. För att en film ska bli A-märkt krävs det att den innehåller minst två namngivna kvinnor som någon gång under filmen samtalar med varandra om något annat än män. Sedan augusti 2017 är Ellen verksamhetschef på produktionsbolaget Fanzingo som arbetar för att fler berättelser och perspektiv ska synliggöras i medierna. Fanzingo jobbar via pedagogik, opinion och produktion för att bidra till visionen om ett mer demokratiskt samhälle.

Fredrik Sandström – Lärare, bloggare, föreläsare och ansvarig för inspirationssajten Lektionsbanken, där lärare kan dela med sig av tips på lektionsidéer, projekt eller filmtips i olika ämnen. Fredrik föreläser om digitaliseringens och mediers påverkan på samhället och individen, och vikten av att både lärare och elever intar ett norm- och källkritiskt förhållningssätt. Hur kan läraren skapa angelägen undervisning i en rik och aktuell kontext med kopplingar till #metoo, bildspråk och reklam genom att använda både multimodala och traditionella texter?
 
Hela programmet släpps i augusti. 

 

Fill out my online form.

 

Aktuella speldatum

  • Film i skolan-dagen

    Måndag 29 oktober kl 08:30

Aktuella speldatum

  • Film i skolan-dagen

    Måndag 29 oktober kl 08:30

Föreläsare 2018

comments powered by Disqus

Omdömena granskas innan de publiceras. Vi förbehåller oss rätten att refusera omdömen som innehåller rasism, personangrepp, ryktesspridning, svordomar, könsord, brottsuppmaningar eller annat som vi anser som olämpligt.